Currents - A Night With Arabic Music with Nai Barghouti: 10-04-2022

Published on 16 March 2022 at 12:00

Vanavond laten we ons meevoeren op wereldlijke golven met muziek als gids. Currents wordt afgetrapt door de Palestijnse zangeres, componiste en fluitiste Nai Barghouti. Samen met haar band presenteert ze een uniek programma waarin de grote meesters uit de Arabische muziektraditie samensmelten met westerse klassieke muziek, jazz, Ottomaanse muziek en meer.


CurrentsVanavond laten we ons meevoeren op wereldlijke golven met muziek als gids. Elke editie van Currents brengen diverse artiesten klassieke grootheden van over de hele wereld naar het podium samen met eigen nummers en duiken zo in hun muzikale wortels. Daarnaast is er ruimte voor verdieping en worden vragen over de gespeelde werken beantwoord tussen de nummers door. Een muzikale reis die inspireert en verenigt!Nai Barghouti De concertserie wordt afgetrapt door de Palestijnse zangeres, componiste en fluitiste Nai Barghouti. Samen met haar band presenteert ze een uniek programma met daarin een diverse selectie aan nummers van de grote meesters uit de Arabische muziektraditie, samengesmolten met westerse klassieke muziek, jazz, Ottomaanse muziek en meer. Verwacht muziek van Fairouz, Umm Kulthum en Marcel Khalife tot Joaquín Rodrigo en Bach tot eigen nummers en instrumentale stukken. Nai en haar band nemen je graag mee op een betoverende muzikale reis vol soulvolle en ontroerende improvisaties.

In verband met de Ramadan start het muziekprogramma om 19:30. Na afloop is de bar geopend en bieden we een lichte maaltijd aan in de foyer in samenwerking met Casa Sofia (dit zit inbegrepen in de prijs). De muzikale omlijsting (tot 22.30 uur) wordt verzorgd door Yallah! Yallah! Ook is er mogelijkheid tot gebed na het concert.

 

https://www.concertgebouw.nl/concerten/1245916-currents-a-night-with-arabic-music


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.