Koningsnacht met Jeangu Macrooy, MEAU, Pitou en Thomas Azier: 26-04-2022

Published on 16 March 2022 at 11:00

Het traditionele Koningsnachtconcert mét afterparty is terug in Het Concertgebouw! Tijdens een bijzondere editie van Music Bowl (waarin pop en klassiek worden gemixt) hoor je vier actuele Nederlandse singer- songwriters: Jeangu Macrooy, MEAU, Pitou en Thomas Azier. Camerata RCO, dat bestaat uit leden van het Concertgebouworkest, begeleidt dit concert dat samen met jongerenvereniging Entrée en Concertvrienden wordt georganiseerd.

 

Koningsnacht in Het Concertgebouw

Terug van weggeweest: het Koningsnachtconcert! De afgelopen 15 jaar verwelkomden we een keur aan internationale popartiesten tijdens Koninginnenacht en Koningsnacht: CocoRosie, Patrick Watson, Fink, José James, Benjamin Clementine... Na enkele jaren zonder, pakken we de traditie nu weer op, samen met jongerenvereniging Entrée en Concertvrienden. En ook nu weer smelten de avond vóór Koningsdag popmuziek en klassieke muziek samen. Met dit jaar vier Nederlandse singer-songwriters: Jeangu Macrooy, MEAU, Pitou en Thomas Azier. Ze delen het podium met Camerata RCO, dat bestaat uit leden van het Concertgebouworkest.

MEAU en Pitou

 

De 21-jarige zangeres MEAU beleefde haar doorbraak in 2021 met haar nummer-1-hit Dat Heb Jij Gedaan. Haar Nederlandstalige indiepop sloeg meteen aan bij een breed publiek. 2022 wordt voor haar een groots jaar, met na dit een debuut in Het Concertgebouw ook Pinkpop. Naast MEAU hoor je de Amsterdamse singer-songwriter Pitou. Haar optreden met het Goya Quartet tijdens de eerste Music Bowl en in het TV Programma De Vooravond met Kate Bush’ Babooshka was onvergetelijk. Dit jaar komt eindelijk haar debuutalbum uit, na internationaal succesvolle EP’s.

 

Jeangu Macrooy en Thomas Azier

Sinds zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival behoeft zanger en liedjesschrijver Jeangu Macrooy geen introductie meer: een krachtige en tegelijkertijd kwetsbare stem in de Nederlandse muziekwereld, met aandacht voor zijn Surinaamse roots. Bovendien is Jeangu een graag geziene gast in Het Concertgebouw. Hij trad hier eerder op in de zomers van 2017, 2018 en 2019, én in 2021 bij de Empty Concertgebouw Sessions. Om het gezelschap te complementeren, treedt de eigenzinnige singer-songwriter, componist en producer Thomas Azier op. Hij heeft al verschillende Edisons op zijn naam en kijkt ernaar uit om na diverse Europese omzwervingen in Nederland Koningsnacht te vieren.

 

https://www.concertgebouw.nl/concerten/635963-koningsnacht-met-jeangu-macrooy-meau-pitou-en-thomas-azier


 »

Add comment

Comments

There are no comments yet.