Digitaal Communicatie Traineeship publieke sector

Published on 20 January 2022 at 12:00

Digitale communicatie traineeship

Ben jij een ambitieuze young professional met een enorme passie voor communicatie én het werken in de publieke sector? Wil jij het verschil maken en je carrière een boost geven? Dan is het Digitale Communicatie Traineeship van SchaalX iets voor jou!

 

Meerdere startdata per jaar.

 

Samenvatting

Jij bent afgestudeerd en wil graag een toffe baan in (online) communicatie, maar tegelijkertijd ben je nog lang niet uitgeleerd. Jouw ambitie is namelijk om ver te komen in dit vak en daarvoor wil jij jezelf continu blijven uitdagen. Herkenbaar? Voor ons ook! Daarom kun je via het Digital Communication Traineeship van SchaalX werkervaring opdoen in online communicatie én jouw kennis blijven ontwikkelen. Klinkt dat aantrekkelijk? Mooi, dan is ons Digital Communication Traineeship iets voor jou!

 

Waar kom je te werken?

Je komt in dienst bij SchaalX en gaat tijdens je traineeship (dat al vijf jaar op rij als excellent is beoordeeld door Thuiswinkel.org) bij verschillende opdrachtgevers aan de slag. Dit kan elke organisatie in Nederland zijn: van start-up tot corporate. Denk bijvoorbeeld aan Gemeente Amersfoort, PGGM en NZa. We kijken of de organisatie, het team en de opdracht bij jou passen, zodat jij je optimaal als T-shaped digital communicatieprofessional kunt ontwikkelen en impact kunt maken in organisaties. 

 

Over SchaalX 
SchaalX is een bureau voor werving & selectie, interimbemiddeling én ontwikkeling van marketing & communicatieprofessionals. SchaalX biedt een aantal traineeships aan voor Digital Young Professionals. Deze traineeships hebben wij ontwikkeld, omdat opleidingen vandaag de dag onvoldoende aansluiten op de arbeidsmarkt: enerzijds wordt er gevraagd om werkervaring (die je als starter nog niet hebt) en anderzijds om specifieke kennis en vaardigheden (die opleidingen niet bieden). Hierdoor is er een gat op de arbeidsmarkt. Dat gat vullen wij op met onze digital traineeships. Ideaal voor jou, zodat je werkervaring kunt opdoen in digital communication en continu jouw kennis, competenties en vaardigheden blijft ontwikkelen.

 

Wat ga je doen?

Je komt 1,5 jaar in dienst bij SchaalX en in die periode staat alles in het teken van jouw ontwikkeling tot T-shaped digital communicatieprofessional. Eerst volg je de introductietraining van 6 dagen, zodat je daarna klaar bent om aan de slag te gaan met digital communicatievraagstukken bij verschillende opdrachtgevers in de publieke sector. Iedere twee weken kom je samen met jouw tribe een dag terug bij SchaalX voor een masterclass, bootcamp of intervisie. Een greep uit de opdrachten waarmee jij aan de slag kunt gaan: 

 • Personalisatie & conversatie: jij zorgt ervoor dat de communicatie met doelgroepen gepersonaliseerd wordt en geeft advies op alle uitingen.
 • Social mediastrategie: het ontwikkelen van de social mediastrategie op strategisch niveau en de uitvoering hiervan.
 • Corporate communicatie: je geeft jouw advies op de corporate communicatiemiddelen van de organisatie en hoe deze strategischer kunnen worden ingezet.
 • Contentstrategie: je ontwikkelt het contentplan voor de organisatie en zet hierbij de doelgroep centraal, waarbij je gebruikmaakt van data, zodat de content meetbaar wordt.
 • Contentcreatie: jij houdt je bezig met het maken van content met als doel om de dialoog met de klant aan te gaan.

Onderwerpen die in de masterclasses aan bod komen zijn o.a. online PR, corporate communicatie en digitale reputatie- en issuemanagement.

 

Wat neem je mee?

 • Wo diploma (of high potential met hbo diploma) bij voorkeur richting marketing, communicatie, media of bedrijfskunde.
 • Maximaal 2 jaar relevante werkervaring.
 • Passie voor de digitale wereld en (online) communicatie.
 • Kennis van digitale tools (is een pre).
 • Een ondernemende, proactieve en leergierige instelling.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (vloeiend Nederlands spreken & schrijven is een vereiste).

 

Wat bieden we jou?

First things first:

 • Een fulltime baan: 36 uur per week werk je bij jouw opdrachtgever, 4 uur per week besteed je bij SchaalX aan masterclasses, bootcamps en intervisies (in praktijk ben je iedere twee weken een dag bij SchaalX).
 • Fulltime salaris van €2.400 per maand.
 • 22 vakantiedagen per jaar.

 

Daarnaast krijg je nog veel meer:

 • Een intensief opleidingstraject bestaande uit masterclasses, bootcamps en intervisies, waarin we investeren in jouw digital communication kennis en persoonlijke ontwikkeling (t.w.v. €14.000).
 • Een steile leercurve, waarmee jij tijdens het traineeship van 1,5 jaar een sprong maakt in jouw carrière die gelijkstaat aan 3 jaar werkervaring.
 • Een vaste SchaalX mentor tijdens jouw hele traineeship en 1 op 1 begeleiding vanuit De Talent Academy voor ontwikkeling van jouw persoonlijk leiderscha.
 • Je wordt onderdeel van een kleinschalige tribe met maximaal 12 young professionals: je bent bij ons geen nummer, maar onderdeel van een hecht netwerk met wie je altijd kunt sparren.
 • Werkervaring bij verschillende organisaties in de publieke sector, zodat jij kunt ontdekken welk type organisatie en welke specialismen het best bij jou passen.
 • Vrijdagmiddagborrels samen met alle andere trainees.

 

Ben je razend enthousiast? Neem dan gerust contact op voor een (digitaal) kopje koffie met onze recruiter Julia of bekijk hier onze vacatures.

Add comment

Comments

There are no comments yet.